Rommelmarkt Buitenwereld Houten 3 Juni 2017
Rommelmarkt Buitenwereld Houten 3 Juni 2017

Rommelmarkt Buitenwereld Houten 3 Juni 2017

Kerst Fundraiser 2016
ABWokt2016

Kerstfundraiser voor Buitenwereld
Het is u wellicht niet ontgaan dat Stichting Buitenwereld een roerig jaar achter de rug heeft. Terwijl er achter de schermen hard wordt gewerkt om de stichting weer gezond te krijgen, zijn er de afgelopen periode hele mooie initiatieven ontplooid om de Kinderboerderij en Speeltuin van Houten van een broodnodige extra financiële impuls te voorzien.

Acties voor Buitenwereld
Op de eigen crowdfundingwebsite van de stichting werd de actie “Help Buitenwereld de Winter door” gestart. Hier is inmiddels al bijna €1000,- ingezameld aan kleine en grote donaties. De afgelopen weken werd er met een feestelijke pietenmiddag en een gezellig benefietdiner, georganiseerd door Eet&Café Gewoon Anders, maar liefst €2130,- opgehaald voor de stichting.
Intussen is Buitenwereld-medewerker Jochem in zijn vrije tijd druk met het maken van kerstboompjes van pallethout. De boompjes zijn zo populair dat hij ze bijna niet voorgetimmerd kan krijgen. Toch heeft hij het er heel graag voor over, omdat ook de opbrengst van deze verkoop geheel aan Buitenwereld ten goede zal komen.

Kerst anders dan anders – een fundraiser
Traditiegetrouw wordt het jaar bij Buitenwereld afgesloten met het immer gezellige kerstfeest. Door de omstandigheden ontbrak het dit jaar aan budget om het feest op de gebruikelijke wijze te vieren. Om het jaar toch op een feestelijke manier af te kunnen sluiten bedachten de vrijwilligers een plan, een klein deel van de opbrengst van de kerstboompjes wordt gebruikt als investering voor een kerstfundraiser.
18 december – toch een feestje

Op zondag 18 december van 16.00 tot 19.00 uur organiseren de vrijwilligers een gezellige avond waarbij u kunt genieten van heerlijke chocomel en glûhwein, versgebakken wafels, winterse soepen en broodjes en marshmallow die u kunt roosteren boven het kampvuur.
De kinderen kunnen lekker knutselen en meedoen aan een workshop Batikken. Het muzikale optreden van Arjan Dolman (bekend als o.a. Clown Bennie Bang en de Troubadour) maakt elke gelegenheid tot een waar feest. Ook de levende kerststal, waarin de dieren van Buitenwereld een hoofdrol spelen, mag natuurlijk niet ontbreken. Dit jaar is de stal groter dan ooit. De wijze verteld zijn bijzondere versie van het kerstverhaal.

En mocht u hem nog niet in huis hebben, dan is 18 december hét moment om één van Jochems kerstboompjes te bemachtigen.
De vrijwilligers van Buitenwereld heten u van harte welkom aan de Keercamp 15-17, te Houten.
Met elkaar zorgen we ervoor dat Buitenwereld de winter door komt.
Kijk voor meer informatie op onze facebookpagina!

Klik hier voor meer informatie over de Workshop Kunst Maken met Shuan-Li

Bekijk hier foto’s van eerdere activiteiten.