Bericht van onze nieuwe voorzitter

Woelige tijden bij Buitenwereld

Het rommelt inderdaad al wat langer bij Buitenwereld. Vanaf het moment dat er medewerkers in mei dit jaar onterecht op non-actief werden gezet is het onrustig. Ik zal u de details besparen, die heeft u al in het AD, het Groentje (online) en op Facebook kunnen lezen. De brief met uitleg die wij als bestuur naar de (vrijwillige) medewerkers hebben verstuurd is bij de pers terecht gekomen.

En dan is het hek van de dam! Mijn telefoon heeft bijna niet meer stil gestaan.
Maar dan weten we na deze vervelende periode ook weer waar we staan! Met heel veel mede-Houtenaren, vrijwilligers en medewerkers beseffen we dat Buitenwereld moet blijven bestaan!

En dat begint natuurlijk waar het allemaal om begonnen is: geld! Uiteraard zal er alles aan gedaan worden om het verduisterde geld terug te halen bij de verdachte. De politie doet nu onderzoek en daar hebben wij alle vertrouwen in. Het geld van de verdachte terugvorderen is voor later.

Wat kunnen we zelf en waar hebben wij hulp bij nodig? Wat ligt er al aan ideeën op tafel? De donateurs, die kinderboerderij Houten had en waar helaas niets meer mee is gedaan, aanschrijven, In de herfst- en kerstvakantie open zijn voor pension dieren (konijnen en cavia’s), sponsoren en fondsen werven, adopteer je lievelingsdier of adopteer als bedrijf een complete geitenstal. Er zullen ongetwijfeld ook ideeën bij u leven?
Ons crowdfunding project ‘de Wensput’ wordt nu open gesteld voor de actie:
Help Buitenwereld de winter door!

Het team van Buitenwereld is er klaar voor! Eén van de oud-medewerkers zal vanaf vrijdag haar plek in de Blokhut weer innemen. Samen met haar collega’s zullen zij en de vrijwilligers de kinderen en iedereen die zij meenemen van harte welkom heten bij Buitenwereld!
Heeft u ook leuke ideeën voor een actie of andere suggesties? Laat het ons weten via info@buitenwereld.nl