Onze pony’s
Punkie
Geboortedatum: 01-01-1996
Geslacht: vrouwtje
Ras: Shetlander, vos kleuring
Punky
Blaze
Geboortedatum: 2008
Geslacht: vrouwtje
Ras: kruising Tinker/IJslander
BW Blaze foto 2
Onze kenmerken

Hoe ik praat:
Je kunt me horen praten, dat geluid heet hinniken. Ik hinnik niet zo vaak, alleen wanneer ik bij mijn vriendjes weg moet. Ik maak niet zo veel geluid omdat mijn vijanden dan weten waar ik ben. Dat is niet fijn. Om toch iets aan de andere pony’s te vertellen praat ik veel met mijn lichaam. We weten allemaal wat we bedoelen.

Praten met mijn lichaam
Als ik ontspannen ben sta ik lekker met een hoef naar voren geklapt. Als ik blij en nieuwsgierig ben zie je dat goed aan mijn oren, ze staan een beetje naar voren. Ik doe mijn hoofd naar voren om aan je te ruiken. Als ik dan ook aan je knabbel vind ik je heel aardig. Als ik met mijn voorhoef schraap ben ik een beetje ongeduldig, ik wil graag een stuk gaan lopen. Ik kan ook heel boos en chagrijnig zijn. Dan moet je maar bij me uit de buurt blijven. Als ik boos ben staat mijn staart vaak stijf naar achteren en liggen mijn oren in mijn nek. Als ik een been optil of mijn kont naar je toe keer dan vind ik het echt niet leuk meer. Ik waarschuw je dat ik wil gaan schoppen.

In bad
Ik ga ook wel eens in bad als ik jeuk heb of als ik moet verharen. In mijn bad zit alleen geen water maar zand. Ik rol over de grond om overal te kriebelen. Je kunt me ook helpen als ik ga verharen, door me lekker te borstelen.

Wie is de baas?
In het wild woon ik in een groep, dat heet een kudde. In die groep is er één paard de baas. Dat is meestal een merrie. Om te bepalen wie de baas is vechten we soms. Op de kinderboerderij gebeurt dat gelukkig niet zo vaak.

18 uur eten
Ik eet wel 16 tot 18 uur per dag. Ik eet vooral gras, als ik in de wei loop. Ik krijg ook elke dag hooi. Fruit en brood vind ik lekker, maar daar mag ik niet te veel van, anders wordt ik dik.

Wist je dat … ?
… een mannetjespaard een hengst heet, en het vrouwtje een merrie.
… een paard tussen de 200 en 500 kilo weegt en 20 tot 25 jaar oud wordt.
… paarden 336 dagen zwanger zijn, en dan 1 veulen krijgen.
… paarden staand slapen.
… er paarden zijn van maar 80 cm hoog. Deze paarden heten Falabella’s.
… paarden familie zijn van ezels en zebra’s.